...

De ce un magazin online are nevoie de audit SEO anual?

Fie că deții un magazin online, un site de prezentare al afacerii, un landing page sau chiar un blog, optimizarea SEO este o procedură absolut necesară pentru a câștiga vizibilitate și încredere, atât din partea audienței, cât și din partea motorului de căutare Google. 

Website-ul este reprezentarea afacerii online.

Nu ajunge să prezinți produsele pe care le vinzi sau serviciile pe care le prestezi dacă nu afișezi o imagine care câștigă încredere și validare.

Utilizatorii online nu mai au încredere să cumpere de pe un site învechit, lent sau cu erori. 

Cât despre design, aici totul ține de gusturi, însă utilizatorii nu cumpără de pe un site care arată ciudat sau mediocru. 

Iar acești factori se transmit și către motoarele de căutare.

Chiar dacă site-ul arată perfect și funcționează normal, dacă optimizarea SEO nu este făcută eficient, acest lucru alungă interesul motorului Google.

De aceea un audit SEO anual al site-ului eCommerce este o investiție bună! 

Pentru că te ajută să înțelegi care este nivelul de performanță al magazinului online, ce trebuie îmbunătățit și cum trebuie să faci acest lucru. 

Dacă deții un magazin online sau munca ta presupune gestionarea unui site web, aceste rânduri îți vor fi folositoare. 

Aici vei găsi informații utile despre tot ce presupune optimizarea SEO pentru un eCommerce, explicate pe înțelesul tuturor. 

Ce se întâmplă cu SEO după ce sunt realizate optimizările preliminare? Care parametri se urmăresc într-un audit SEO al site-ului?

Citește în continuare pentru a afla aceste răspunsuri și mai mult de atât!  

În final, vei înțelege în ce direcție să îți îndrepți atenția pentru a-ți îmbunătăți afacerea online și vei conștientiza necesitatea unui audit SEO anual pentru eCommerce. 

Dar până atunci, haide să vedem ce e așa de complicat când vine vorba de SEO.

Ce elemente sunt analizate într-un audit SEO?

Un audit SEO analizează starea și performanța organică a unui website. Însă pentru a evalua corect aceste criterii, este esențial să analizăm cele mai importante secțiuni SEO din site. 

Cei mai mulți antreprenori cu afaceri online consideră că puterea optimizării SEO se învârte în jurul cuvintelor cheie. Asta e adevărat pe jumătate. 

Expresiile și cuvintele de căutare relevante îmbunătățesc scorul SEO, însă mai e un drum lung de parcurs până a obține rezultate vizibile. 

Putem spune că un audit SEO analizează 2 componente esențiale ale unui website: SEO tehnic și SEO de conținut

Ce înseamnă SEO tehnic pentru un magazin online?

Partea tehnică este reprezentată de fișierele și structurile web pe care le vede doar programatorul, dar care determină modul de funcționare și optimizare al site-ului. 

Care sunt cele mai importante elemente tehnice ce trebuie analizate în auditul SEO? 

1. Autoritatea domeniului și scorul optimizării oferit de Google

Autoritatea domeniului, DA, este scorul de recunoaștere a mărcii obținut de fiecare site individual. Acest scor arată cât de probabil este ca acel site să se claseze în paginile cu rezultate ale motorului de căutare. 

Scorul de optimizare al site-ului oferit de Google este, de fapt, imaginea pe care a format-o motorul de căutare Google despre site-ul respectiv. 

Ambele clasamente se măsoară în valori de la 1 la 100, unde scorurile înalte arată probabilități mai mari de clasare și o bună funcționare a site-ului. 

Scorul obținut prin autoritatea domeniului și scorul de optimizare oferit de Google sunt influențate de celelalte secțiuni SEO din site. 

Doar după ce sunt optimizate aceste secțiuni vei putea crește și scorul total de performanță al afacerii online. 

Audit tehnic CMS – Care sunt problemele tehnice ce afectează conversiile?

Fiecare site este construit pe o platformă care menține fișierele web ale site-ului și îl face să fie activ în online. 

WordPress, Shopify, Merchant PRO, etc. sunt platforme de dezvoltare web, denumite și platforme de Content Management System (CSM). 

2. Viteza de încărcare a site-ului

Viteza de încărcare al paginilor și secțiunilor din site este un factor important, care influențează scorul de performanță al site-ului. 

Este esențial ca timpul de încărcare pe mobile și desktop să nu depășească valorile normale date de matricile de evaluare web. 

Pentru că un timp mai îndelungat de încărcare scade cu mult performanțele la care poate ajunge site-ul. 

Iar acest lucru trebuie rezolvat printr-un audit SEO, care arată unde și cum să îmbunătățești viteza de încărcare a magazinului online. 

3. Indexarea site-ului și a tuturor secțiunilor din el

Indexarea se referă la modul în care motoarele de căutare citesc și categorizează adresele URL ale site-ului.

În funcție de această indexare, Google stabilește în ce categorie de căutare să plaseză adresele URL. 

Google Search Console este un instrument util pentru indexare, care oferă o listă a tuturor adreselor URL pe care le-a accesat motorul de căutare Google. Această analiză este esențială într-un audit SEO, pentru că oferă motivul specific de indexare al fiecărei adrese URL și arată cum trebuie rescrise pentru a elimina orice problemă de indexare. 

4. Schema de organizare a site-ului

Denumită în limbajul web ca „schema.org” a site-ului, această schemă de marcare ajută motoarele de căutare să înțeleagă care este intenția paginii dintr-un website. 

Dacă ne referim la o pagină de produs, schema paginii oferă informații utile despre prețul, caracteristicile, disponibilitatea și evaluările clienților pentru produsul respectiv. 

Această schemă, dacă este făcută corespunzător algoritmilor Google, îți poate plasa pagina produsului în rezultate mult mai bune pe paginile Google. 

5. Backlink-uri interne și externe

Backlink-urile rămân unul dintre cei mai importanți factori de clasare în rezultatele Google. 

Backlink-urile se referă la adresele interne și externe ale unui site. Practic, link-ul de legătură internă dintre homepage și pagina de produs sau link-ul paginii de produs plasat pe un articol de blog extern, altul decât cel al site-ului.

Valoarea backlink-urilor este că ajută la crearea unui sistem de legături între paginile site-ului, care face redirecționarea traficului dintr-o pagină în alta. 

În auditul SEO analizăm performanța backlink-urilor prezente și aflăm care sunt dăunătoare pentru motorul de căutare Google. Astfel putem crea un sistem funcțional și eficient, care crește performanțele SEO la un nivel superior. 

Ce înseamnă SEO de conținut?

SEO nu înseamnă numai tehnic. SEO înseamnă o relație curată și eficientă între toate aspectele tehnice și cele de conținut ale afacerii online.  

Când ne referim la conținutul site-ului, vorbim de câteva elemente importante. 

1. Alegerea cuvintelor cheie relevante

Pentru a înțelege care sunt acele cuvinte cheie potrivite pentru site-ul eCommerce, este esențială efectuarea unei analize de piață pe publicul respectiv. 

Este important să înțelegem cum caută audiența țintă produsele dorite și să aflăm care sunt valorile de căutare și intenția de cumpărare ale tuturor termenilor identificați. 

Acest proces îl urmărim în audit SEO. Pentru că doar așa putem concretiza o listă de cuvinte cheie care aduce rezultate palpabile. În funcție de lista de cuvinte cheie identificată în audit, putem examina câte cuvinte cheie sunt folosite în site și cum sunt împărțite pentru fiecare pagină din site. 

2. Construirea corectă a meta-etichetelor

Meta-etichetele se referă la titlul și descrierea fiecărei pagini din site, oferită către Google. 

Fiecare pagină trebuie să aibă o etichetă de titlu și descriere unică pentru a fi validă și trebuie să conțină cuvinte cheie potrivite. Titlul și descrierea meta sunt afișate în rezultatele căutărilor Google, de aceea este important ca aceste etichete să nu se repete și să nu depășească lungimea recomandată de Google.

3. Structurarea corectă a titlurilor HTML

Titlurile HTML bine structurate ajută motorul de căutare să evalueze relevanța paginii. Fiecare pagină din site trebuie să conțină etichete de titlu H1 și H2. Acestea sunt cele mai importante titluri din pagină. 

În special aceste etichete trebuie să conțină cuvintele cheie principale, astfel motorul de căutare Google poate identifica rapid și precis relevanța paginii tale cu expresia de căutare a utilizatorilor.

În auditul SEO descoperi cât de bine și actuale sunt construite etichetele din magazinul tău online, fiind un factor esențial în creșterea performanțelor SEO. 

4. Conținutul pe categorii și pagini de produs

Categoriile și paginile de produse sunt cele mai importante pagini dintr-un eCommerce. 

Conținutul atractiv, unic și care utilizează eficient cuvintele cheie are prioritate în clasamentul rezultatelor de căutare Google. 

Este important ca o pagină de produs să evidențieze caracteristicile produsului, aspectele diferențiatoare și motivele pentru care acel produs merită să fie cumpărat de audiența țintă. 

Pentru că pagina de produs dintr-un site este pagina care vinde! 

5. Conținutul informațional și blog

Pentru ca un magazin online să câștige vizibilitate și încrederea cumpărătorilor, este esențial să ofere un conținut atractiv și unic, în care să creeze o poveste în jurul produselor comercializate și prin care să convingă audiența să plaseze o comandă. 

Nu doar cuvintele cheie de pe cele mai importante pagini pot câștiga vizibilitatea. Secțiunea de blog a unui eCommerce s-a dovedit a fi un instrument extrem de eficient în creșterea traficului organic. 

Audiența ta caută informații și păreri despre produsele tale. Ajută-i să-ți găsească afacerea online printr-un articol relevant pe blog!

6. Conținutul vizual optimizat mobile friendly

Optimizarea mobile friendly este un factor prioritar care influențează scorul SEO. Cele mai recente statistici arată că cele mai multe accesări web, precum și cele mai multe achiziții sunt efectuate de pe dispozitivele mobile

Este esențial ca magazinul tău online să fie mobile friendly pentru că doar așa poate oferi o experiență plăcută de navigare a utilizatorului. 

Altfel, utilizatorii vor părăsi rapid site-ul și nu se vor mai întoarce! 

De ce trebuie să realizezi analiza SEO anuală a magazinului online?

Un lucru ce trebuie știut despre optimizarea SEO este că nu vorbim de o practică care se realizează o singură dată. 

Ci este un proces, care necesită timp de evaluare și optimizare pentru a obține cele mai bune performanțe. 

Piața online este cea mai accesibilă și cu cele mai puține restricții, lucru care face să fie din ce în ce mai aglomerată cu fiecare an. 

Creșterea competiției online poate afecta valorile site-urilor care sunt deja prezente în motoarele de căutare Google. 

Valorile cuvintelor cheie cresc, expresiile de căutare se diversifică, fișierele web tehnice ale site-ului se pot deteriora, link-urile și adresele URL își pot pierde din performanță. 

De aceea, este recomandat tuturor antreprenorilor cu magazine online să realizeze cel puțin o dată pe an un audit SEO. 

Un audit SEO te ajută să înțelegi starea magazinului tău online, precum și capacitățile și oportunitățile pe care le poți atinge în domeniul tău. 

Dacă vrei să câștigi credibilitate, încredere și mult mai mult trafic organic pe site, atunci treci mai întâi printr-un audit. 

AUDIT ROINTGEN ECOMMERCE îți analizează site-ul din 5 direcții, nu doar SEO. 

Însă efectuăm un audit dedicat pentru acest aspect, tocmai pentru că este printre cele mai importante într-o afacere online.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Seraphinite AcceleratorBannerText_Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.