...

#AnnePopova.ro – [Implementare AUDIT ROINTGEN ECOMMERCE]

Brandul Anne Popova comercializează bijuterii handmade și articole de casă pentru femei care poartă semnătură de designer.

În auditul realizat pentru magazinul online am urmărit cei 5 piloni importanți în eCommerce și rezultatele site-ului pentru a determina ce optimizări trebuie efectuate pentru a obține performanțe mai bune. 

Am analizat performanța SEO, caracteristici UX/UI, caracteristici tehnice CSM, scripturile de marketing și am realizat o analiză comparativă a competitorilor. 

Ce am găsit în audit și ce am implementat? 

Cum am crescut scorul de performanță SEO

Când am realizat AUDIT ROINTGEN ECOMMERCE, rezultatele de performanță SEO erau foarte mici, ceea ce a necesitat optimizarea cât mai rapidă a tuturor caracteristicilor SEO. 

Nivelul de optimizare conform Google avea valorile 16/100 în varianta pe mobile și 45/100 în varianta de desktop. 

Acest lucru este destul de grav pentru un site eCommerce, pentru că magazinul Anne Popova nu apărea în rezultatele căutărilor pe Google, nefiind optimizat SEO. 

Viteza de încărcare a site-ului a fost un alt aspect care a necesit o foarte mare atenție din partea noastră.

Versiunea pe mobile se încărca într-un timp de peste 3 secunde, ceea ce îi determina pe utilizatori să părăsească site-ul înainte de a naviga în el. 

Am găsit multe alte probleme în ceea ce ține de autoritatea domeniului, de meta-etichetele site-ului cât și de optimizarea imaginilor folosite. 

Multe dintre meta-etichete erau duplicate, iar pentru foarte multe pagini de produs acestea nici nu erau setate.

Nu e de mirare că magazinul online Anne Popova nu genera comenzi online. Traficul era generat din campaniile de promovare plătită, dar site-ul nu era optimizat corespunzător la acel moment. 

În etapa de implementare, primele optimizări au fost cele SEO. 

Am creat o structură unică de linkuri interne care comunică cu motorul de căutare google și am rescris toate meta-etichetele din site. 

Acesta este un pas foartea important pentru optimizarea SEO a site-ului. 

După ce am rescris toate meta-etichetele și am curățat fișierele inutile care îngreunau viteza de încărcare a site-ului, am reușit să creștem valorile de optimizare SEO într-un timp foarte scurt. 

Desigur, optimizarea SEO este un proces pe termen lung, ceea ce necesită implementarea unei strategii SEO care să eficientizeze rezultatele organice. 

După implementarea auditului SEO, valorile de performanță ale magazinul online Anne Popova au crescut considerabil. 

Site-ul a câștigat o poziție bună în rezultatele Google iar traficul organic a început să crească încă din prima lună! 

Integrarea corectă a scripturilor de marketing

O altă problemă gravă pe care am identificat-o în AUDIT ROINTGEN ECOMMERCE a fost lipsa scripturilor de marketing. 

Scripturile de marketing se referă la comunicarea dintre instrumentele de analiză cu magazinul online. 

Pixelul Facebook, Google Analytics și Google Search Console sunt instrumente de analiză gratuite, care contorizează valorile traficului, a vizionărilor de pagini de produs, a accesărilor în funcție de audiență, etc. 

În magazinul online Anne Popova scripturile de marketing nu erau implementate. 

Practic, toate datele despre activitatea utilizatorilor în site și despre trafic nu erau contorizate. 

Pentru un eCommerce, analiza datelor este extrem de importantă.

Este foarte util să cunoști informațiile despre audiența ta potențială, despre produsele și paginile cele mai accesate, despre timpul de navigare în site și multe alte informații utile care te ajută să crești performanța campaniilor de marketing. 

În etapa de implementare a AUDITULUI ROINTGEN ECOMMERCE, am conectat scripturile de marketing cu site-ul și am făcut setările specifice pentru un magazin online. 

Am configurat Enhancement Ecommerce, o opțiune de monitorizare specifică pentru magazine online. 

Astfel, am activat etichetele care generează informații și rapoarte despre utilizatori, despre locațiile lor și despre timpul petrecut pe site. 

Un alt aspect a fost conectarea conturilor de Google Ads și Google Search Console la contul de Google Analytics, pentru a avea toate rapoartele despre trafic într-un singur loc. 

Am generat un cont nou de Facebook Pixel în care am creat etichete personalizate pentru fiecare acțiune din site: adaugă în coș, finalizare comandă, vizualizare pagină produs, etc. 

Este foarte important să urmărești platformele de pe care se generează traficul online, atât cel plătit cât și cel organic. 

În acest fel, poți urmări rezultatele obținute din campaniile de marketing și poți crea audiențe potențiale prin care să te adresezi direct către publicul țintă. 

Astfel, vei genera mai mult trafic de calitate pe site și vei înțelege cum să optimizezi rata de conversie. 

Implementarea Auditului UX / UI

Optimizarea UX / UI pentru un eCommerce presupune organizarea elementelor din site astfel încât să ofere utilizatorului o navigare cât mai ușoară și să-l determină să finalizeze o comandă. 

În ceea ce ține de magazinul online Anne Popova, am ales să organizăm elementele de pe homepage pentru a fi cât mai atractive. 

Pentru că sunt două mari categorii de produse, am implementat în primul screen al magazinului online o secțiune care redirecționează către bijuterii și o altă secțiune care direcționează către articolele vestimentare pentru acasă. 

În acest sens, oferim accesul mult mai rapid utilizatorilor către produsele pentru care au mai mult interes de cumpărare. 

Am venit cu propuneri de modificări ale designului site-ului, tocmai pentru a scoate în evidență frumusețea produselor oferite. 

Astfel, magazinul online respectă o cromatică de culori caldă, cu un aer exclusivist și cu toate informațiile importante așezate sistemic. 

Alte modificări importante de UX / UI au fost efectuate pe pagina de produs. 

Pentru că magazinul online Anne Popova se adresează pieței moldovenești, românești și internaționale, am implementat modul de afișare al prețului în toate cele 3 monezi reprezentative pentru fiecare locație. 

În acest fel, le comunicăm concret utilizatorilor care este prețul produselor vizualizate. 

Un alt element pe care l-am evidențiat în pagina de produs a fost informațiile despre livrare și retur. 

Este foarte important ca aceste informații să fie la îndemâna utilizatorilor atunci când doresc să facă o achiziție. 

În paginile de produs Anne Popova se găsește prețul produsului în cele 3 monezi, informații despre livrare și retur, descrierea produsului cât și o secțiune cu alte produse recomandate. 

Practic, toate informațiile utile sunt într-un singur loc fără să aglomereze pagina de produs. 

Sunt câteva elemente care țin de structura paginilor din site, iar dacă această structură este optimizată din punct de vedere UX / UI, rezultatele vor fi mult mai benefice și pe termen lung! 

În acest sens, magazinul online Anne Popova este un real succes!

Implementarea Auditului tehnic CMS

Audit CMS analizează platforma pe care este dezvoltat site-ul. WordPress, Shopify, Merchant, Gomag, toate sunt software-uri de management al conținutului. 

Conținutul este format din fișiere web, care comunică direct cu motoarele de căutare. 

Însă, în foarte multe cazuri, aceste fișiere sunt configurare greșit și ineficient, lucru care scade performanța site-ului și afectează scorul SEO. 

În analiza CSM din AUDIT ROINTGEN ECOMMERCE, am identificat factorii care scad calitatea site-ului și am propus o reevaluare a conținutului tehnic. 

În implementarea auditului, primul pas a fost să curățăm fișierele web și legăturile interne care îngreunau comunicarea cu rețeaua online. 

Astfel, am îmbunătățit modul de citire al adreselor URL și am redus numărul de solicitări HTTP necesare pentru redarea paginii.

A fost necesar că comprimăm o seire de fișiere web pentru a reduce timpul de răspuns, lucru care a adus rezultate într-un timp foarte scurt. 

Prin aceste optimizări am reușit să creștem exponențial viteza de încărcare a site-ului și percepția Google față de calitatea magazinului online. 

Un alt aspect foarte important a fost optimizarea pe mobile. În momentul implementării, atenția noastră s-a concentrat pentru a crește performanțele de redare și funcționare astfel încât site-ul să fie optimizat mobile friendly și să răspundă instant la comenzile de navigare. 

Mai mult de 75% din traficul site-ului este generat de pe dispozitivele mobile. De aceea este foarte important ca site-ul eCommerce să fie performant pe mobil. 

Astfel, utilizatorii se bucură de o experiență plăcută și rapidă de navigare, lucur care crește șansele ca aceștia să finalizeze o comandă online. 

aspect, pentru a le oferi utilizatorilor o navigare cât mai utilă și rapidă astfel încât experiența lor să fie benefică. 

Implementarea AUDITULUI ROINTGEN ECOMMERCE este un proces întreg, care are ca scop creșterea performanței site-ului din toate perspectivele. 

Acum, magazinul online este perfect optimizat, are o structură foarte ușoară pentru utilizatori, un design vizual care se potrivește cu produsele oferite și mult mai mult trafic online decât avea înainte. 

Pentru că acesta este scopul auditului, să îmbunătățească magazinele online astfel încât să se bucure de trafic organic și mult mai multe conversii!  

Așa cum am ajutat magazinul Anne Popova să se bucure de succes, la fel o putem face și pentru eCommerce-ul tău! 

Îți analizăm site-ul în 10 zile lucrătoare și venim cu propuneri concrete de optimizare. 

Solicită AUDIT ROINTGEN ECOMMERCE și haide să vedem cum putem să creștem performanța site-ului! 

Seraphinite AcceleratorOptimized by Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.