...

#SoundStil.ro – [Implementare AUDIT ROINTGEN ECOMMERCE]

AUDIT ROINTGEN ECOMMERCE este procedura prin care recuperăm investiția în marketingul digital pentru afacerile eCommerce. 

Mulți antreprenori cu magazine online dublează bugetele de promovare și investesc în strategii de marketing avansate pentru a vinde mai mult. 

Dar rezultatele nu sunt pe măsura așteptărilor sau a banilor cheltuiți. 

Pentru că degeaba adaugi mai mulți bani în promovare dacă magazinul tău online nu este optimizat ca să vândă. 

Sau mai bine spus, ca să îi convingă pe utilizatori să cumpere de la tine și nu de la concurența ta. 

Ce faci în această situație? 

Cauți care e cauza problemei și o rezolvi. Dar cum afli care sunt problemele care te limitează? 

Dintr-un audit web creat special pentru afacerile eCommerce. 

Asta face AUDIT ROINTGEN ECOMMERCE și asta a făcut și pentru SoundStil, magazinul online de instrumente muzicale și echipamente de sonorizare. 

Am urmărit cele 5 direcții în eCommerce și am identificat acele elemente care trebuie modificate pentru a îmbunătății performanța site-ului. 

Ce am găsit și ce am recomandat? 

Recomandări de optimizare SEO care îmbunătățesc performanța site-ului

Pentru un magazin online de dimensiunea celor de la SoundStil, care afișează mii de produse în stoc, performanțele SEO trebuie să atingă cel puțin un scor mediu

Nu ajunge să obții o indexare corectă doar pe câteva cuvinte cheie sau pe câteva produse.

Ci trebuie să optimizezi platforma, astfel încât să oferi cea mai bună perspectivă motorului de căutare Google despre ce vinzi și cui te adresezi. 

Un scor SEO bun îți plasează site-ul în rezultatele Google a utilizatorilor care caută produsele tale, oriunde s-ar afla ei. 

Când am efectuat analiza preliminară SEO, am identificat factorii care contribuie la performanța site-ului și valorile obținute la momentul actual. 

Am constatat că partea de SEO trebuie îmbunătățită! 

Altfel, magazinul online ar fi continuat să cheltuie bani din bugetul de marketing fără să obțină rezultate la potențial maxim. 

În implementarea auditului SEO, primul pas a fost să actualizăm toate etichetele meta din paginile site-ului. 

Etichetele SEO (titluri, meta-descrieri, tag-uri tip h1, h2, h3, etc) sunt printre cele mai importante elemente SEO. Ele indică motoarelor de căutare despre ce este vorba în acele pagini.

În cazul SoundStil, auditul a identificat că la peste 40% dintre pagini erau duplicate titlurile și la 50% dintre aceste pagini lipseau meta descrierile sau erau duplicate.

Tag-ul H1 -cel mai important titlu din pagină – era duplicitar la 40% dintre pagini, iar tag-ul H2 -al doilea titlu ca importanță din pagină – era duplicitar la 99% dintre pagini. 

Provocarea echipei SEO de la ROI AGENCY a fost rescrierea tuturor meta etichetelor din site cu titluri și descrieri unice, de lungimi potrivite și care conțin cele mai importante cuvinte cheie. 

Astfel, am creat o structură corectă de link-uri interne.

O altă provocare a fost rescrierea tag-urilor de tip H1 și H2, prin care am recomandat titluri noi, originale și care conțin cuvintele cheie cele mai relevante pentru fiecare pagină. 

Optimizarea SEO corectă se realizează în timp, pentru că este un proces îndelungat, care necesită multe acțiuni de modificare, rescriere și reindexare.

Implementarea corectă a tuturor acțiunilor de îmbunătățire a performanțelor SEO poate dura chiar și 60 de zile. 

Însă, vei ști sigur că merită! 

Problemele tehnice identificate în audit CMS au fost rezolvate în etapa de implementare

Starea tehnică a platformei pe care este dezvoltat site-ul, fie că vorbim de WordPress sau Shopify, fie Woocommerce sau Merchant PRO, influențează în mod direct calitatea magazinului online. 

Elementele tehnice cu probleme sunt, adeseori, erori de programare. 

Multe agenții de webdesign, care dezvoltă de la 0 un magazin online, implementează doar unele setări tehnice de bază. 

Odată ce website-ul este lansat online, el începe un proces de transfer al informațiilor prin fișierele de tip HTML, CSS, javascript ale site-ului. 

Este un transfer în două direcții. Fișierele de tip cod ale site-ului transmit informații către motorul de căutare, iar motorul de căutare reacționează la informațiile primite prin script-uri care îngreunează platforma. 

Practic, se îngreunează citirea corectă a fișierelor web din paginile site-ului, lucru care rezultă probleme cu autoritatea domeniului și scade viteza de încărcare. 

În cazul de față, cea mai importantă variabilă identificată în auditul tehnic CMS a fost viteza de încărcare. 

Magazinul soundstil.ro nu era suficient de optimizat pe partea de viteză. Punctajul oferit de Google pentru versiunea mobilă era de 18 din 100. În timp ce pe desktop era 50 din 100. 

Site-urile care se încarcă greu și care obțin valori de performanță scăzute sunt considerate incompatibile din punct de vedere user friendly. 

Un utilizator care trebuie să aștepte între 5 și 10 secunde pentru a se încărca o pagină din site sau o poză a unui produs este un potențial client pierdut. 

În implementarea auditului tehnic CMS am curățat fișierele web, am creat noi anteturi pentru solicitările HTTP, am compresat răspunsurile HTTP și am scăzut numărul de componente web pentru a elimina greutățile care încetinesc site-ul. 

Rezultatul? 

Am obținut viteza de încărcare a paginilor în 1.5 secunde! 

Un lucru necunoscut de antreprenorii cu magazine online este că optimizarea tehnică CMS și optimizarea SEO sunt două procese interconectate și direct proporționale una față de cealaltă. 

Practic, dacă îmbunătățești valorile SEO ale magazinului online, cresc și variabilele CMS. 

Însă este necesar ca o echipă de developeri să treacă prin partea tehnică a platformei pentru a curăța și pentru a comprima fișierele web. 

Așa obții o platformă rapidă, configurată corect și care contribuie la creșterea vânzărilor!  

Optimizarea UX / UI văzută printr-o perspectivă before & after audit

Elementele de conținut și designul vizual trebuie construite printr-o structură user friendly, care asigură o navigare ușoară și cu toate informațiile la îndemână. 

Cele mai importante pagini ale unui magazin online sunt homepage, pagina de produs, pagina de categorii și pagina de comandă. 

În dezvoltarea auditului UX / UI, am identificat câteva elemente care îngreunează vizual pagina de pornire și care pierde atenția utilizatorului. 

Am descoperit butoane nefuncționale în secțiunea de contact și am constatat că lipsește o metodă de comunicare instant între utilizator și magazinul online.

În implementarea auditului, am început cu optimizarea vizuală UX / UI a homepage-ului. 

A fost necesar să rearanjăm elementele din pagină în funcție de importanța informației și a tendințelor de cumpărare față de produsele populare. 

Am conectat link-urile interne în secțiunea de contact și am actualizat acțiunile directe – afișarea locației în google maps, opțiune de apel telefonic și trimitere email. 

Am adăugat versiunea de chat online, care permite utilizatorilor să trimită mesaje în timp real și care întărește încrederea în brand, dacă răspunsurile sunt oferite în timp util. 

Aceste noi modificări au fost verificate și adaptate pentru afișarea versiunilor pe mobile, desktop și tabletă. 

Acum, pagina de home a magazinului online SoundStil este optimizată și respectă condițiile UX / UI și user friendly. 

Alte aspecte UX / UI pe care le-am identificat în audit și pe care le-am optimizat în etapa de implementare au fost găsite pe paginile de produs și checkout. 

Pagina de produs de la momentul actual prezenta o structură bună, în care erau evidențiate multe elemente importante în eCommerce. 

Însă conținutul incomplet și nearanjat, dimensiunea fontului și prezența de prea multe ori a culorii roșie crea un deranj pentru utilizator. 

Soluțiile noastre de optimizare UX / UI au îmbunătățit considerabil pagina de produs! 

Am redus din culoarea roșie, am mărit fontul conținutului pentru a fi mai ușor de citit, am evidențiat butonul, am rescris diferențiatorii și am adăugat noi beneficii de achiziție evidențiate individual printr-un icon sugestiv. 

Am obținut o pagină de produs aerisită, cu secțiuni importante care captează atenția utilizatorului și îl determină să facă acțiunea de cumpărare! 

O ultimă pagină care necesita atenția noastră, a fost pagina de checkout. 

Mulți consideră că dacă un utilizator a ajuns până în această etapă, probabilitatea ca el să plaseze o comandă este uriașă. 

Deși este adevărat, nu trebuie exclus faptul că unele elemente de design îi distrag atenția utilizatorului și îl poate determina să renunțe la acțiunea lui. 

Cu toate că e interesat de acel produs. 

Când realizăm auditul UX / UI, ne punem în pielea utilizatorului. 

La magazinul SoundStil, pagina de comandă afișează întregul proces de checkout și prezintă fiecare etapă de cumpărare. 

Recomandările noastre au urmărit reconfigurarea butoanelor într-un design UX corect.

Este important ca butonul „finalizează comanda” să fie evidențiat mai bine decât butonul „continuă cumpărăturile”. Practic, asta este acțiunea pe care vrem să o facă utilizatorul. 

Însă în ultima etapă cu detaliile de comandă, prezența butonului „continuă cumpărăturile” este o greșeală UX / UI, care este tot mai întâlnită la afacerile eCommerce. 

Am adăugat secțiunea diferențiatorilor în procesul de checkoutt, am afișat o metodă rapidă de comunicare și am plasat un bloc Upsell cu alte produse recomandate. 

Rezultatul este o pagină de checkout completă, care transmite încredere și care oferă un proces ușor pentru cumpărători. 

Auditul UX / UI prezintă unele dintre cele mai valoroase informații pentru antreprenorii cu magazine online. 

Aici afli unde pierzi atenția utilizatorilor și ce modificări trebuie efectuate pentru a obține un site user friendly și care convertește! 

Scripturile de marketing au fost setate corect pentru eCommerce

Auditul marketing script a fost efectuat într-un timp foarte scurt. 

Pentru magazinul online SoundStil, am analizat setarea și configurarea celor 3 scripturi: Google Tag Manager, Google Analytics și Facebook Pixel.

Însă din cele 3, doar scriptul de Google Analytics era setat pentru a urmări un singur mod de vizualizare : All Web Site Data. 

Problemele le-am identificat ușor în realizarea auditului script, însă în etapa implementării am efectuat unele configurări care oferă o mai bună perspectivă asupra activității afacerii online.

Am setat și implementat corect scripturile Google Tag Manager și Facebook Pixel. 

Am configurat citirea corectă în Google Analytics a tuturor surselor de trafic, am setat etapele din procesul de vânzare (Ecommerce Funnel), am activat opțiunile importante pentru eCommerce și am creat filtre pentru o mai bună citire a

informației din rapoartele Google Analytics.

Am creat și configurat scriptul Facebook Pixel astfel încât să înregistreze toate tipurile de conversii / evenimente din magazinul online : click nr telefon, completare formulare, adăugare produse în coș, vânzare. 

După ce am efectuat noile configurări, a fost nevoie de o perioadă de monitorizare pentru a strânge informații și date importante în contul de Google Analytics. 

Așa am reușit să creăm mai multe tipuri de audiențe cu persoane asignate la diferite etape ale vânzării. 

Astăzi, atât în contul de Google Analytics, cât și în cel de Facebook Pixel al magazinului SoundStil, sunt segmentate mai multe tipuri de audiențe.

Audiențe asemănătoare, audiențe pentru campanii de remarketing sau audiențe de clienți fideli, toate sunt acum instrumente de marketing care maximizează potențialul investiției în marketingul digital. 

Și totul datorită unor acțiuni de setare și configurare. 

Acest audit, alături de eforturile de implementare, au reușit să ofere o mai bună înțelegere celor de la SoundStil și o perspectivă clară asupra optimizării eCommerce. 

Astăzi, magazinul online funcționează la performanțe impresionante, lucru care se vede și în rezultate!

E suficient să modifici acolo unde este necesară o îmbunătățire pentru a spori vânzările. 

Implementarea auditului a deschis drumul spre succes al afacerii SoundStil. 

La fel putem face și pentru afacerea ta!  

Lasă-ne să-ți analizăm afacerea din perspectiva noastră și fii sigur că vei obține recomandări concrete de optimizare, care sunt incluse în preț! 

Comandă azi AUDIT ROINTGEN ECOMMERCE și transformă-ți magazinul online într-un caz de succes de la ROI AGENCY! 

Seraphinite AcceleratorOptimized by Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.